Bahagia Kami

::. Alhamdulillah .::

Sedar @ tak, skang dah masuk minggu ke 2 kita menyambut hari raya..mesti masih lagi ader yg buat rumah terbuka..raya sana..raya sini..kuar duit raya..makan..minum..makan..makan..& terus makan..kan? sampai saiz on spot bertukar..cam mama! haha! tahun nie mama beraya di kampung mama lah ngan family kat pantai timur..manakala papa pulang ke kampung nyer nun jauh kat belah utara naaaaa..Insyaallah, tahun depan mama akan follow papa pulang ke sana sebagai suami isteri..doa² kan yer sumer..Amin...Tapi yg tak best nyer, ari raya pertama mama demam panas..nie gara² teringatkan org jauh kat sana..huhu! padahal jauh seminggu jer, langsung demam..raya ke 3 baru mama ok sikit & dah bleh jalan raya ngan family..klu tak, duk baring jer lah kat katil tuh..

Sepanjang raya nie, selain tunggu papa balik jumpa mama, ader satu lagi yg mama duk tunggu..aper eyh?? :) tarraaaaa!!! mama tunggu papa datang ke rumah mama utk jumpa ma abah..selain sempena raya, papa juga dtg utk minta izin ngan org tua mama, utk lebih serius dlm hubungan ini..dlm kata lain utk menyampaikan hasrat nyer utk amik mama sbg isteri dia..mama cukup berdebar..ye lah kan, mana tau tetiba "ditolak" hasrat papa nie..

Tapi kerna perkara elok, takkan lain jadi nyer....Alhamdulillah..keikhlasan papa berjumpa ma abah cukup berbaloi..kami dapat restu family yg sememang nyer cukup penting dlm meneruskan hubungan nie..takkan nak bina masa depan tanpa restu family kan? so skang, baik mama mahu pun papa, mohon dari-Nya, agar hubungan kami kekal ke jinjang pelamin & seterus nyer ke akhir hayat kami..Insyaallah..takde aper lg yg gembirakan mama di bulan mulia nie selain aper yg kami harapkan dah kami dapat..mekasih pd family yg cukup memahami kami :)

# kita tunggu belah papa pulak nanti cane..kan pa? harap² baik belaka..Amin ~~

2 comments:

  1. syukran.. baik cara kita.. maka dibalas dgn baik.. ^_^ semoga sampai ke jinjang pelamin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah..btw, tQ dear..doa²kan yer ;)

      Delete