Bahagia Kami

::. Wish U Were Here .::

2 hari lepas masa papa tgh sembang dgn mama,tiba2 terkeluar ayat ni..."wish u were here"...ermmmm mcm penah ku dgr ayat ni..tp di mana yaa...??Sebenarnye memang ada pun kisah disebalik ayat tuh...kan mama..??

Kalau tak salah...tanggal 10 Mac 2012,Sabtu disekitar jam 8.30mlm....
Malam tu papa ada contest kat area sini juga la...papa dgn geng2 band papa la kan...papa ni lbh kurang mcm si Kasim Selamat tu ....ahlil muzik...(ciss..!!pantang keturunan aku ahli muzik!!...hahaha..nyonya mansur cakap)..tp papa ni just take it as a hobby la...bkn nak serius smpai jadi artis...tua dah..kasi budak2 je....So 2-3 hari sebelum tuh papa seperti biasa akan bgtau mama...dan kene plak kebetulan minggu yg sama tu mama pun ada "hal" mama sendiri...ermm..dlm hati sedihnye....jujurnya tujuan papa bgtau kat mama tuh dgn harapan mama akan hadir kat situ tgk papa & the geng perform...hehehe...

Lagi sejam papa nk perform on stage mlm tuh..papa dok lepak2 kat area audiens sambil mata papa nih melilau kesana sini...papa "cari" mama sebenarnye...gerak hati papa rasa mcm mama ada bersama dgn papa pd mlm tuh..tp papa tak tau mama kat mana..mata papa terus melilau cari mama....dah tak konsentrate dah apa jadi kat stage mlm tuh....kene plak giliran band papa dh dekat...jd papa ambik keputusan papa send sms kat mama....papa just tulis "Wish You Were Here" je.....the several minutes later papa dapat reply dr mama...."I am"......woww!!!...tiba2 satu semangat lain meresap masuk ke dlm diri papa...terus papa pusing blakang 'cari' mama lagi....ermm...berkata dlm hati papa..."b tau syg ada kat sini..."....

Selang 3 bln lepas mlm tuh...bila papa bercerita kat mama tentang mlm tuh...mama cakap kat papa yg mama ada bukti yg mlm tuh memang mama ada kat situ tgk papa...then mama pun dgn kondifennye telah menunjukkan "bukti" kat papa.....

"Tuhanku...apa lg yg ku mahu dari dia yg senantiasa setia berada di sisiku...memberi semangat kpd ku...mengangkat ku ketika aku mahu rebah...menyabarkan aku ketika aku sedang marah...dan menjadi pendorong ketika aku mahu berubah....
Tuhanku...sejahterakan dia..amankanlah dia...bahagiakanlah dia...rahmatilah dia ya Tuhanku...Tuhan yg Maha Pemurah lagi Penyayang...."
Amin...

# Mama...lepas pada ni kalau papa ada function kat mana2,papa akan bawak mama....:)