Bahagia Kami

::. Memerhati .::




Nape mama memerhati papa? bukan sajer² mama abiskan masa ngan wat aktiviti tuh..klu salah langkah, org ingat mama skodeng papa pulak..hahaha! x mau!! nanti mata naik ketumbit..hampir setahun lebih mama memerhatikan papa..tuh pun dari jauh jer..yer lh, time tuh mama ngan papa mana ok..kami x bertegur sapa hampir 2 thn..so mama tak tahu, rupa nyer ader sorg hamba Allah ini perasan aper yg berlaku antara kami berdua..then satu ari tuh, dia panggil mama & cakap nak jumpa kat luar..quite surprise coz mama tak penah tegur dia apatah lg nak bersembang..tp mama ikut jer sbb dia bgtau point nak jumpa adalah pasal papa..hurrmmm..

Dia juz nasihat mama utk tidak "bencikan" papa..cuba kenal dulu dia..sampai naik heran mama..nape beria sgt org nie nasihat mama..& mama smpi bleh pikir yg org tuh "kuncu²" papa..Astaghfirullahalazim..buruk benor perangai mama kan..gara² kerna benci..tp itu dl..3 @ 4 thn yg lalu..so hampir setahun lebih mama memerhati, kenali, pahami & selami hati budi papa..tuh sumer mama lakukan sorg² tanpa bantuan sape²..ader jgk mama cuba bertanyakan sorg dua kenalan..tp juz tanya gitu² jer :) akhir nyer memang yer! mmg mama silap..papa bukan seperti yg mama pikir..bukan seperti yg mama anggap..& mama akui kesilapan mama tuh (perasan r tuh :p)

Papa sorg yg baik..kaya ngan sikap penyabar..mmg payah nak tgk dia marah..sumer tuh seolah2 dia simpan..papa sorg yg terlalu mengambil berat (berat mama skang berapa pa?? haha!) sikap² yg ader nie sebenar nyer wat mama "jatuh hati" (xpe ke??) tp yer lh kan, mama nie sape..nak meluah kat papa, rasa tak berani..takut balik² kita kena boOOoo ngan papa..jadi mama wat keputusan, simpan kemas² dlm hati aper yg mama rasa..& cukuplah sekadar mama memerhatikan papa dr jauh..

# papa, rasa benci mama ilang ngan kasih syg papa yg x penah putus..luv u!